Fuck nudes, SEND ART!

I takt med alle er på Instagram, bliver mediet også brugt mere og mere til at vise andet end jordbær, blå himmel og den nyeste sommerkjole. På instagram skal vi både vise mere hud, men også vise vores politiske holdninger - og hvis man lægger de to sammen, så har man (åbenbart) den perfekte feminist…

Jeg kommer til at lyde som den ældste mest sure dame i hele verden nu. MEN jeg er virkelig træt af at kigge på piger i g-streng på instagram, og jeg forstår det VIRKELIG heller ikke. Jeg følger mange forskellige på Instagram, og de fleste postes er heldigvis nogen jeg stopper op ved fordi det er lækker kunst, smuk boligindretning eller god storytelling - noget jeg elsker.. Men det sker også der lister sig en ekstrem stram røv i en g-streng ind. Ikke nok med det giver mig dårlig samvittighed over jeg ikke har sådan en røv (og jeg aldrig får det) og jeg altid føler jeg burde træne/løbe mere end jeg gør, så irritere det mig bare at det er blevet ‘normalt’ at vi stiller os frem på den måde. Jeg havde det endda på et tidspunkt, på den måde at jeg burde poste bikini billeder fordi alle gjorde det. Det er jeg heldigvis langt fra i dag.

Feminist eller opmærksomhedskrævende?

Jeg er pjattet med kvinder der stiller op og fortæller deres holdning, og også gerne på instagram, men jeg har svært ved at se det har noget med feminisme at gøre at man viser sin nye bikini frem? Sara Bro er en af de kvinder jeg elsker at følge. Hun poster også gerne billeder af sin krop og til tider også helt nøgen, men udover hun ser brand godt ud, så er hun ikke en str 32, og viser en krop frem jeg kan relatere til. Men så er der kvinder som Louise ‘Twerk queen’, der siger hun viser sin krop frem fordi hun kan og fordi det er vigtigt for andre kvinder, der taber jeg lidt tråden for projektet, er det bare mig? hvad har hendes rystende numse med feminisme og kvinde frihed at gøre? Det er da vel bare for at høste likes og få lov at vise sin røv frem, som er hele hendes brand, og det er da fair nok, men så skal man ikke kalde det feminisme, er det bare mig? 

Kropsforskrækket?

Jeg er nok det mange vil kalde kropsforskrækket. Jeg bryder mig ikke om at gå i svømmehal, jeg hader at gå i bikini. Jeg føler mig ikke sexet, men til gengæld virkelig utilpas over at have så lidt tøj på. Jeg beundre de piger der føler sig selv 100, og er tilpas i deres krop lige meget om de er høje eller lave, tykke eller tynde, korte eller lange ben (eller bryster). Stor high five til dem der har fundet fred i deres krop og fortæller den at den er nice! På trods af jeg altid har været en bette én, så føler jeg mig stadig helt underlig i en bikini. Der er nogen der ikke mener at det er ok at sige, når man vejer 48 kg og brokker sig over ubehaget i en bikini - men jeg brokker mig heller ikke over min vægt, jeg brokker mig over den følelse jeg har når jeg er så blottet for andre i en bikini.  

Alle vil være bloggere

På Instagram skal vi så alle sammen poste lækre billeder af os selv i en meget lille bikini, eller de mindste shorts i verden. Det høster flere 1.000 likes, og hvis man er heldig et hav af følgere. Call me old fashioned og snobbet, men jeg orker simpelthen ikke at se mine venindes røv i en g-streng på instagram… Jeg forstår ikke hvem de gør det for? hvis det er dem selv, så helt fint - men det behov har jeg svært ved at sætte mig ind i. Er det for opmærksomheden, for at andre piger skal skrive: ‘ejj, gid jeg så sådan ud’ eller fyrer skal sende sjofle beskeder til dig? Det behov har jeg også svært ved at forstå. Eller er det fordi alle andre gør det? Det mistænker jeg nemlig mange af dem for.  

At føle sig utilstrækkelig

Vores sociale medier kræver ekstremt meget at vi viser hvor overskudsagtige vi er - men dette kan give mindreværdskomplekser og følelsen af aldrig at føle sig god nok? Man skal se ‘godt ud’ på alle de sociale medier og nu hvor stories også er kommet på instagram, skal vi også have det fedt ‘live’. Jeg prøver at bryde dette, ved at være mere ærlig og nærværende på min blog og instagram. Når det er sagt, så er jeg også meget dobbeltmoralsk, for jeg hader at filme mig selv ‘live’ på stories, og jeg ville aldrig gøre det hvis jeg ikke havde make up på.

Der har lige kørt en debat i pressen om, at piger i 9. klasse er stresset over det pres der ligger på dem, ikke nok med de skal have høje karaktere og inviteres med til de rigtige fester, så skal man også se død lækker ud på instagram og have det ‘fedt’ konstant på stories.. føj hvor er det ikke et fedt pres at ligge på nogen.

Der er altså INGEN der kan se godt ud hele tiden, og der er INGEN der kan have en fedt konstant. Vi er HELDIGVIS forskellige og har forskellige kroppe! Så når min story er tom, så kan i tænke at jeg enten er meget optaget af arbejde, ELLER jeg tager en SoMe pause og ligger død på min sofa, for det har jeg enormt meget brug for, for at lade op.

FUCK NUDES, send art! Jeg vil meget hellere se hvad i er mega seje til, om det så er at strikke, lave mad, slappe af med ungerne eller male et smukt billede - det er 10 gange federe end at se en stram røv som jeg ved jeg aldrig får.